Waar op letten als je linkbuilding gaat uitbesteden

2023-01-22
Eric

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO (zoekmachineoptimalisatie), dat ervoor zorgt dat een website betere resultaten kan behalen in zoekmachines. Het doel hiervan is om kwalitatief hoogstaande links te verzamelen (zogenaamde backlinks) naar uw website, om deze hoger te laten ranken. Linkbuilding is een tijdrovend proces en vereist technische kennis over SEO. Veel bedrijven hebben hier geen tijd en/of kennis voor en besluiten daarom om linkbuilding uit te besteden. In dit artikel gaan we in op de voordelen en nadelen van linkbuilding uitbesteden, waar je op moet letten en hoe je een goed linkpakket voor je website kunt samenstellen.

Waarop Letten bij Linkbuilding Uitbesteden?

Als je linkbuilding gaat uitbesteden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het bedrijf of persoon waaraan je het uitbesteed wel kwaliteit kan leveren. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat je linkbuilding partner betrouwbaar is. Ten eerste is het belangrijk om te zien of het bedrijf of persoon jouw linkbuilding strategie kan aanpassen op basis van de laatste trends en technieken. Daarnaast is het ook essentieel dat je kunt terugvragen op meerdere manieren, zoals e-mail, telefoon of Skype. Dit helpt je om gemakkelijk bij je linkbuildingpartner te komen als je vragen of opmerkingen hebt. Ten slotte mag je geen website aanbieden die verband houdt met spam of anderszins illegale activiteiten.

Linkpakket Samenstellen

Om een goede linkbuilding strategie te kunnen implementeren, heb je een aantal verschillende soorten backlinks nodig. Denk aan links vanuit sociale media, forums, guest posts, web 2.0 websites, enzovoorts. Als je linkbuilding uitbesteedt, dan betekent dat je normaliter ook meerdere linkpakketten afneemt. Maar hoe stel je een goed linkpakket samen? Er zijn een aantal verschillende dingen waar je op moet letten bij het samenstellen van een linkpakket. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de kwaliteit van de websites waarvan je de linkpakketten koopt. Kies nooit voor websites die verband houden met spam of anderszins illegale activiteiten. Verder is het belangrijk om de juiste mix te hebben van verschillende links, zodat je een goed resultaat krijgt. Kijk ook naar de reguliere backlinks die je al hebt, zodat je je linkpakketen goed aan kunt passen.

Conclusie

Linkbuilding uitbesteden is populair onder veel websites vanwege de voordelen zoals tijdsbesparing en het ontlasten van personeel. Echter, voordat je een linkbuilding partner kunt kiezen, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar iemand die betrouwbaar is en ervaring heeft. Daarnaast is het belangrijk om de kwaliteit van de links goed in de gaten te houden en een goed linkpakket samen te stellen. Wanneer je deze tips volgt, ben je verzekerd van goede resultaten.